mandag 22. februar 2016

Borgervern og tillitssamfunnet.

Natt til søndag aksjonerte vi mot Odins soldater med rød topplue. I Tønsberg har vi fått fram at Odins soldater ikke er brunsvarte pusekatter. Det har kostet, og deres talsperson Ronny Alte uttaler til Tønsbergsblad 20.0216 at: «Sannes Vika har et personlig hat mot meg» som begrunnelse for at han nektet å stille i debatt i TV2s god morgen Norge. Det han ikke vil se er at det ikke handler om han, men om den ytre høyresidens strategi.

De vil framstille seg som fredelige natteravner. I Tønsberg har talspersonens fortid i Norwegian Defense League (NDL) og Pegida talt forseg.  Et problemene er at noen i pressen, og til og med i politiet lar seg lure. Ukritisk slipper de til med "koselige" reportasjer.  Når Odins soldater tok til gatene i Stavanger lot NRK Rogaland (nettreportasje 21.02. 08:55) de uimotsagt få fremmet sitt verdensbilde. Kim Mæland,  leder for gruppa i Norge avslutte  intervjuet med: «Me merkar det jo i forhold til flyktningestraumen, men me skal hjelpa alle, uansett hudfarge og kor dei kjem frå». Strategien er etablert, spørsmålet er om vi skal la oss lure?

Min østerrikske nabo snakker alltid om tillitssamfunnet som Norges største verdi. Vi stoler stort sett på hverandre har til lands. Politiet, naboene, og til med offentlig forvaltning kan vi ha tillit til. Vi slipper å bruke mye krefter og penger på kontroll, advokater, alarmer og sikkerhetssystemer. Styrt av egen angst og gjennom målretta propaganda fra ytre høyre har mange spredt frykt for asylsøkere. Folk har for harde livet delt overgrepene i Köln , episoden på festivalen i Stockholm, og at svensk politi dessverre har holdt tilbake informasjon om invaderer og asylsøkeres kriminelle handlinger. Særlig artikler om voldtekt og tafsing er hyppig delt. Kjetil Rolness har brukt statistikk fra 2011 for å fastslå at innvandrestår bak overfalsvoldteker. Hege Storhaugs bok etablerer frykten for Islam som politisk kraft. Inkluderingsminister Listhaug og regjeringen sier ofte at velferden i Norge svekkes om vi ikke får «kontroll over asylstrømmen». Få av disse er høyreekstreme, men de har klart å skape angst og bekymring i store befolknings grupper. Det norske tillitssamfunnet blir svekket og erstattes av det sosiologen Beck beskriver som risikosamfunnet. Sant eller usant blir folk opptatt av å beskytte seg, sine og sitt. Den ekstreme høyresiden rundt Pediga, SIAN,Vigrid og deler av FrP fyrer på med: At debatten ikke blir tatt, de er undertrykte, at statistisk sentralbyrå, NRK, media og til og med politiet ikke er til å stole på. Grunnlaget for  radikalisering er etablert: Trusselen fra muslimer/flyktninger og at vi må beskytte oss/det norske/kristendommen. De fleste stopper her. De diskuterer litt på Facebook, stemmer FRP eller nikker fornøyd når AP snakker om en «streng og rettferdig asyl politikk».  Personlig synes jeg det er litt trist at sommerens solidaritet er kommet i bakgrunnen, men diskusjoner om asylpolitikk må tas i media og på stortinget.

Første nivå i en radikaliseringsprosess er å etablere organisasjoner som kan beskytte folk mot faren, enten de er muslimer mot vesten, eller nordmenn mot innvandring. Norsk ytrehøyre har prøvd i mange år. De har organisert seg gjennom nynazistiske organisasjoner, via Vigrid, SIAM, NDL og til Pediga. Folkelig motstand, erfaringen fra krigen, og mangelen på karismatiske ledere har gjort at de ikke lykkes. Den utfordringen vi nå står ovenfor er at de fra Finland har importert borgervernet eller natteravn bevegelsen Odins soldater. Dessverre slipper de så langt lett unna overgrepene, symbolikken og innslaget av nynazister i Finland. Flere media som NRK Rogaland og TV2 god morgen Norge lar talspersonen og lederen framstille seg som beskyttere som vi samarbeide med Politi og natteravner. Selv deler av det radikale høyre miljøet ser at Odins soldater er letteog avsløre og har dannet Guardia Angels Norge. Vårt svar må være avsløring av gruppene og borgervernsstrategien. Integrering og mange nye asylsøkere byr på utfordringer, til og med en økt fare for kriminalitet fra østeuropeiske bander, eller terror fra muslimske fundamentalister. Samtidig er den typiske norske kriminelle, voldtektsforbryteren, eller tafseren en hvit ung norsk mann oftest ruset på alkohol. Derfor er natteravner, alkoholpolitikk og kriminalitetsforbygning viktig mot voldtekter. Fakta mot farebeskrivelsene og avsløring av strategi er viktig for bekjempe denne radikaliseringen.

Neste nivå i radikaliseringen er uniformering og aksjoner. Vi har sett muslimske grupper anlegger skjegg og vifte med svarte ISIL flagg.  Odins soldater snakker om å marsjere, patruljere, og gå ut i gatene for beskytte folk mot voldtekter, vold og narkotika. De er uniformert med sine hettegenser, bruker et fascistisk militant vikingsymbol med det norske flagget og gotisk skrift. Dagens Næringsliv 19.02.16 sier at de «velger en militaristisk språkbruk og symbolikk». Talsperson  Alte bruker skuddsikker vest på patrulje i fredelige Tønsberg.  På sosialhøyskolen studerte og skrev om voldelige ungdomsgrupper (nynazister og fotballpøbler) på 90-tallet var funnene at uniformering, kameratskap og massesuggesjon var kreftene som fikk de til å ty til vold. Uniformering og adferden til Odins Soldater et tydelig og farlig radikaliserings prosjekt, selv om de er lette å latterliggjøre. På dette nivået i radikaliseringen må de stoppes. Regjeringen, PST, politiet og kommunen jobber målrettet mot muslimer i fare for radikalisering. Med hederlige unntak i Drammen og på Sørlandet er politiets unnfallenhet påfallende. I Tønsberg ble det opp til folk flest å vise at vi ikke ville ha Odins soldater i byen vår. Vi aksjonerte snilt først med kaffeslabberas og i helgen med røde toppluermot Odins soldater. Vi er også tydelige på at Odins soldater er en organisasjon med tydelige fascistiske trekk. Bruken av symboler, patruljering, marsjering og svarteskjorter (hettegensere) bærer bud om det. Målet er hindre at de bruker våre gater til rekruttering, aksjoner og dermed radikalisering.

Odins soldater har  ikke brukt vold i Norge. I Sverige har høyreekstremisten gjort det. Samtidig er det viktig å huske at de bare er det ytterst høyre som har utført terror i Norge (med unntak av Mossad på Lillehammer). De har brent bokkafeer, kastet bomber mot 1. mai tog, begått Hadelands drapene, og ikke minst terroren på Utøya og i regjeringskvartalet. Dette er grunnen til at Odins soldater må kveles ved roten. Vi gjør det heldigvis systematisk mot muslimsk radikalisering. Det store spørsmålet er hvorfor ikke vår justisminister Amundsen, som ellers vil framstå som tøff og handlekraftig er på banen. Er det fordi det langt inn i hans eget parti er folk som støtter borgerverns bevegelsen som talsperson i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen,eller kommunestyre medlemmet på Nøtterøy Egil Koch (Tønsbergs blad 04.02.16) eller ren unnfallenhet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar